Beste patiƫnten

Onze praktijk neemt deel aan een studie bij acuut zieke kinderen. Deze studie gaat uit van het Academisch Centrum Huisartsengeneeskunde (KU Leuven) en is geheel vrijblijvend.

Wat willen we onderzoeken?

Het doel van deze studie is om een nieuwe urinetest te onderzoeken, om blaas- en nierinfecties beter op te sporen. Daarnaast willen we ook de combinatie van deze urinetest met de CRP sneltest onderzoeken, om ernstige infecties uit te sluiten. CRP is een eiwit dat stijgt in het bloed als een infectie ernstiger is. Tenslotte willen we beter begrijpen welke infecties welke stijging van het CRP veroorzaken bij kinderen.

De studie is puur observationeel, de medische zorg die uw kind krijgt, verandert niet door de studie. Om te bepalen welke kinderen uiteindelijke welke infectie hadden, wordt de urine in het labo onderzocht, controleren we het of het kind eventueel in het ziekenhuis werd opgenomen en vragen we alle ouders om een dagboek bij te houden.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Wie? Alle kinderen tussen 3 maanden en 18 jaar, met een acute ziekte van maximum 10 dagen.
  • Wat? Een nieuwe urinetest (Utriplex) wordt vergeleken met een standaard urinetest; de dipstick. We testen ook het CRP in het bloed.
  • Hoe? We vragen aan elk kind om een urinestaal te leveren. Dit gaat naar het labo. Met een druppel bloed bepalen we het CRP in het bloed, met het Afinion apparaat.

Voor meer informatie, kan u een kijkje nemen op de ERNIE4 website: www. Ernie4studie.be

Alvast bedankt!