Nieuws

Afscheid Dr. Schroé

Beste patiënten,

Na een zeer fijne samenwerking nemen wij afscheid van Dr. Klare Schroé. De afgelopen maanden heeft zij ons team op een uitstekende manier ondersteund, waarvoor wij haar graag van harte willen bedanken!

Verwelkoming Dr. Van Pee

Beste patiënten,

Wij zijn heel enthousiast om Dr. Nele Van Pee te verwelkomen in onze praktijk. Zij komt ons team versterken van januari tot mei, en zal raadpleging houden op maandag, woensdag en vrijdag. Afspraken bij Dr. Van Pee kunnen online gemaakt worden via onze website, of telefonisch tijdens de openingsuren van het secretariaat.

Afscheid Dr. Dimbour en verwelkoming Dr. Drieskens!

Na 12 maanden van een boeiende en aangename samenwerking nemen we afscheid van Dr. Dimbour die naar zijn volgende plaats gaat voor de specialisatie huisartsgeneeskunde. We wensen hem nogmaals veel succes en bedanken hem voor het afgelopen jaar.

Echter zijn we blij, om na een eerder heel goede stage, Dr. Carolien Drieskens terug in de praktijk te mogen verwelkomen. Zij heeft als arts-assistent al enkele jaren ervaring opgedaan als spoedarts en op diensten anesthesie en orthopedie. Zij zal de komende 12 maanden ons team versterken als huisarts in opleding, onder supervisie van Dr. Van Nuffel.

Afwezigheid Dr. Von Winckelmann voor onbepaalde duur

Beste patiënten

Dr. von Winckelmann zal vanaf 13/05/2019 voor onbepaalde duur afwezig zijn omwille van medische redenen. Haar afwezigheid zal worden opgevangen door de andere artsen in onze praktijk.

Onze excuses voor het ongemak en alvast bedankt voor het begrip!

ERNIE4 – studie: infecties bij kinderen opsporen

Beste patiënten

Onze praktijk neemt deel aan een studie bij acuut zieke kinderen. Deze studie gaat uit van het Academisch Centrum Huisartsengeneeskunde (KU Leuven) en is geheel vrijblijvend.

Wat willen we onderzoeken?

Het doel van deze studie is om een nieuwe urinetest te onderzoeken, om blaas- en nierinfecties beter op te sporen. Daarnaast willen we ook de combinatie van deze urinetest met de CRP sneltest onderzoeken, om ernstige infecties uit te sluiten. CRP is een eiwit dat stijgt in het bloed als een infectie ernstiger is. Tenslotte willen we beter begrijpen welke infecties welke stijging van het CRP veroorzaken bij kinderen.

De studie is puur observationeel, de medische zorg die uw kind krijgt, verandert niet door de studie. Om te bepalen welke kinderen uiteindelijke welke infectie hadden, wordt de urine in het labo onderzocht, controleren we het of het kind eventueel in het ziekenhuis werd opgenomen en vragen we alle ouders om een dagboek bij te houden.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Wie? Alle kinderen tussen 3 maanden en 18 jaar, met een acute ziekte van maximum 10 dagen.
  • Wat? Een nieuwe urinetest (Utriplex) wordt vergeleken met een standaard urinetest; de dipstick. We testen ook het CRP in het bloed.
  • Hoe? We vragen aan elk kind om een urinestaal te leveren. Dit gaat naar het labo. Met een druppel bloed bepalen we het CRP in het bloed, met het Afinion apparaat.

Voor meer informatie, kan u een kijkje nemen op de ERNIE4 website: www. Ernie4studie.be

Alvast bedankt!

Associatie Dr. Willem Raat

Vanaf oktober start Dr. Willem Raat als vaste huisarts in onze praktijk. Hij zal deze functie combineren met een doctoraat huisartsgeneeskunde.

Huisartsen De Midgaard

Bel ons op

016 906 906

Afwezigheden

 
Dr. Von Winckelmann
13/05/2019 – onbepaalde duur
 
Dr. Raat
03/02/2020 – 07/02/2020