Nieuws

Verwelkoming Dr. Sophie Bakkers

Beste patiënten

Graag willen wij u meedelen dat we vanaf 20/07/2020 Dr. Sophie Bakkers bij ons mogen verwelkomen! Zij zal hier als vaste huisarts starten waar u bij haar terecht kan op maandagvoormiddag, dinsdagnamiddag, woensdagvoormiddag en -avond en op donderdagvoormiddag. U kan deze afspraken zowel online boeken als via het secretariaat.

Consultaties Dr. von Winckelmann

Beste patiënten,

Vanaf maandag 6 juli 2020 zal Dr. von Winckelmann haar werkzaamheden in de praktijk deels hervatten. Initieel zal het aantal afspraken beperkt zijn. Indien u een afspraak wenst, maar er online geen afspraakmogelijkheid beschikbaar is, gelieve telefonisch contact op te nemen met het secretariaat (016/906 906).

Voorschriften, attesten en niet-dringende zaken

Beste patiënten

De afgelopen tijd hebben we gemerkt dat steeds meer patiënten bellen voor voorschriften, attesten en niet-dringende zaken op de momenten dat de artsen bezig zijn met de consultaties. Graag zouden wij u willen vragen om voor dergelijke zaken te bellen op maandag t.e.m. donderdag tussen 12:00 – 12:30 en vrijdag tussen 12:00 – 13:00. Tijdens deze uren krijgt u een arts aan de lijn die u verder kan helpen.

Alvast bedankt voor uw begrip!

Online agenda en verplichte maatregelen

Beste patiënten

Vanaf 25/05/2020 zal het geleidelijk aan terug mogelijk zijn om online afspraken te boeken. Vooraleer u online een afspraak maakt, vragen wij u eerst het volgende te lezen:

 1. Heeft u last van niezen, hoesten, keelpijn, diarree, koorts of een grieperig gevoel? Maak dan geen online afspraak, maar bel onze praktijk op.
 2. Gelieve ook geen online afspraak te maken waarin u een vraag stelt bij ‘’Afsprakeninfo” omdat onze artsen en ook het secretariaat dit niet altijd tijdig opmerken.
 3. Volgende maatregelen heeft onze praktijk genomen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen:
  • U bent verplicht om een mondmasker te dragen als u naar onze praktijk komt (ook als u gewoon iets komt afhalen). Als u deze niet tot uw beschikking heeft, mag u ons een seintje geven. Mogelijks wordt er gevraagd om even buiten te wachten of wordt er eentje aan u gegeven.
  • Gelieve alleen naar de praktijk te komen. Minderjarigen en hulpbehoevende personen mogen maximum 1 begeleider meenemen.
  • Betaal zoveel mogelijk met Bancontact en Payconic.
  • Ontsmet uw handen zowel voor als na uw bezoek.
  • Als u naar het toilet moet gaan, vragen wij u de toiletbril te sluiten alvorens u doorspoelt en om daarna grondig uw handen te wassen zoals aangegeven in het toilet.
  • Onze wachtzaal is zodanig aangepast dat er voldoende ruimte tussen elke patiënt is. De maximumcapaciteit is dan ook veranderd naar maximum 5 personen. Mocht er geen plaats meer zijn, gelieve dan even buiten te wachten. Opgelet: ook hier geldt dat oudere en kwetsbare mensen of zwangere vrouwen voorrang krijgen om in de wachtzaal te mogen zitten.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Hygiëneadvies Corona

Beste patiënt,

Hierbij kan u de geldende hygiëneadviezen (link) terugvinden voor u en uw omgeving indien u ziek of vermoedelijk besmet bent met COVID-19.

 

Update Coronavirus – Informatie over de aandoening

Beste patiënten,

Wij merken dat er ongerustheid is over het coronavirus en de mogelijke gevolgen die een infectie met zich meebrengt. Om te weten waarom de huidige isolatiemaatregelen zo belangrijk zijn volstaan twee grafieken:

Illustratie doel maatregelen

Bron: DM

Het doel van de huidige isolatiemaatregelen is om de verspreiding van het virus in de populatie zodanig in te dammen dat er geen overbelasting van het gezondheidszorgstelsel is. Dat betekent dat u als dertiger of veertiger met milde luchtwegklachten een zeer klein persoonlijk risico (minder dan 1%) heeft op het ontwikkelen van ernstige gezondheidsklachten, maar door overdracht van het coronavirus mogelijk bij ouderen ernstige complicaties kan veroorzaken. Om die reden vragen wij ook aan onze jongere patiënten met luchtwegklachten om zich zoveel mogelijk thuis te isoleren tot de symptomen voorbij zijn. Indien er nood is aan een afwezigheidsattest kan u hiervoor telefonisch bij ons terecht.

Een sprekende illustratie van de effectiviteit van isolatiemaatregelen kan u tot slot nog hier terugvinden: https://tinyurl.com/uedp4go

 

Huisartsen De Midgaard

Bel ons op

016 906 906

Afwezigheden

 
Dr. Raat
24/07/2020 – 14/08/2020
 
 
 
Dr. Van Nuffel
31/08/2020 – 02/092020
24/09/2020 – 25/09/2020
 
Dr. Drieskens
07/09/2020 – 11/09/2020
21/09/2020 – 23/09/2020
 
 
Dr. von Winckelmann
20/08/2020