De Netelberg: Praktijk voor jonge kinderen en hun ouders

 

Lisah Wille gaat vanaf april in moederschapsrust. Tijdens deze periode wordt zij vervangen door Charlien Broes, psychologisch consulent, auticoach en systeemcounselor i.o.. 

Bij Dr. Herlinde Van Meerbeek is er een aanmeldingsstop. 

Dr. Veerle Vanwing: Vanaf 27/11/2023 zijn er opnieuw aanmeldingen mogelijk voor kinderen vanaf 6 jaar (geboortejaren 2018 tot en met 2007). 

Dr. Leen Cuypers: Vanaf 3 juli zijn er opnieuw aanmeldingen mogelijk voor de wachtlijst diagnostiek en kinderpsychiatrische opvolging voor kinderen jonger dan 6 jaar (geboortejaren 2023 tot en met 2018). De opstart van deze trajecten gebeurt via dr. Leen Cuypers of mevr. Charlien Broes. 

Dr. Leen Cuypers

Dr. Leen Cuypers

kinderpsychiater

Dr. Leen Cuypers volgde de opleiding geneeskunde en specialiseerde zich verder als
kinder- en jeugdpsychiater aan de KULeuven (master in specialistische geneeskunde,
afstudeerrichting kinder- en jeugdpsychiatrie, KULeuven 2014). Ze is gedragstherapeut
(Permanente vorming gedragstherapie voor kinderen en jongeren,
KUleuven 2014) en Infant Mental Health deskundige (RINO Vlaanderen 2019).

Ze is eveneens lid van volgende beroepsverenigingen: Vlaamse vereniging voor kinder- en jeugdpsychiatrie (VVK) en World Association for Infant Mental Health Vlaanderen
(WAIMH-Vlaanderen).
Dr. Leen Cuypers werkt vanuit een gedragstherapeutische en infant mental health visie
schoolt zich permanent bij via relevante opleidingen en symposia.
Ze is ook werkzaam in het revalidatiecentrum DAT in Aarschot en in Tienen.

Dr. Herlinde Van Meerbeek

Dr. Herlinde Van Meerbeek

kinderpsychiater

Dr. Herlinde Van Meerbeek studeerde in 2019 af als kinder- en jeugdpsychiater aan de KU Leuven. Ze is erkend gezinstherapeut (postgraduaat VZW Rapunzel, 2020). Daarnaast volgt ze frequent relevante opleidingen om zich permanent bij te scholen. Ze is lid van de Vlaamse Vereniging voor Kinder- en jeugdpsychiatrie (VVK). Dr. Herlinde Van Meerbeek richt zich tot kinderen van 6 tot 12 jaar en hun gezin. Ze werkt vanuit een gezinstherapeutische insteek. Ze is ook actief als vrijwilliger in TEJO Leuven, waar ze therapie geeft aan jongeren en jongvolwassenen.

Lisah Wille

Lisah Wille

kinderpsychologe

Lisah is in 2017 afgestudeerd als master in de psychologie (optie kinderen en jongeren) aan de KULeuven. Na haar studies is Lisah vrij snel kunnen beginnen in het CAR DAT (Centrum voor Ambulante Revalidatie) te Tienen. Hier werkt ze met peuters, kleuters en lagere schoolkinderen die een ontwikkelingsachterstand of een diagnose ASS of ADHD hebben.

Ze staat in voor zowel diagnostisch onderzoek als voor begeleiding van de kinderen en hun ouders.Daarnaast is Lisah in 2017 ook gestart als zelfstandige in bijberoep, waar ze kinderen, jongeren en hun ouders omwille van diverse moeilijkheden zoals autisme, ADHD, emotieregulatie, sociale vaardigheden en spelvaardigheden, (faal-)angst, algemene ontwikkelings- en opvoedingsproblemen en levensfaseproblemen begeleidt.

Naast haar masteropleiding volgde Lisah een postgraduaat in de psychodiagnostiek (Thomas More) en de training rond het afnemen van de ADOS (Sig Gijzegem). Verder schoolt Lisah zichzelf bij door diverse workshops en studiedagen te volgen en heeft ze een grote interesse in Infant Mental Health.Lisah hanteert via een gedragstherapeutisch kader een enthousiaste, warme en persoonlijke aanpak om het welbevinden van kinderen te vergroten via spel en gesprek.

Charlien Broes

Charlien Broes

psychologisch consulent

Charlien is afgestudeerd in 2016 als bachelor in de toegepaste psychologie aan de Thomas More hogeschool te Antwerpen. In de twee daarop volgende jaren rondde ze de opleiding tot auti-coach af. Terwijl was ze reeds werkzaam als zelfstandige in een groepspraktijk alsook bij het ambulant revalidatiecentrum D.A.T. te Aarschot.
In de Netelberg staat ze in voor diagnostisch onderzoek bij vragen rond ASS of ADHD alsook de begeleiding die daarvoor nodig is. Daarnaast kunnen ook kinderen met uiteenlopende sociaal-emotionele moeilijkheden bij haar terecht (bv. sociale vaardigheden, emotieregulatie, zelfbeeld, levensfaseproblemen, …). Als systeemcounselor in opleiding vindt ze het uiterst belangrijk om ook de context (ouders, brussen,…) in begeleiding te betrekken.

Tijdens het bevallingsverlof van Lisah zal zij haar plaats vervangen voor diagnostisch onderzoek en psychosociale begeleidingen.

Dr. Veerle Vanwing

Dr. Veerle Vanwing

kinder- en jeugdpsychiater

Dr. Veerle Vanwing is een erkend en geconventioneerd kinder- en jeugdpsychiater. Zij studeerde in 2017 af aan de KU Leuven (master in specialistische geneeskunde, afstudeerrichting kinder- en jeugdpsychiatrie). In 2019 rondde ze de vierjarige opleiding in de Gedragstherapie bij kinderen en jongeren aan de KU Leuven af.

Dr. Veerle Vanwing werkt vanuit een gedragstherapeutische insteek en richt zich binnen De Netelberg op de diagnostiek en behandeling van verschillende kinderpsychiatrische problematieken. Zij is lid van de Vlaamse Vereniging voor Kinderpsychiatrie (VVK) en de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT).